Näe ja koe

Lumoudu luonnosta, haltioidu historiasta, kohtaa kulttuuri

Suomussalmella päivät vierähtävät nopeasti vieraillessa eri käyntikohteissa. Voit uppoutua talvisodan historiaan Raatteen tien kohteissa tai tutustua Kianta-laivaristeilyillä kirjailija Ilmari Kiannon Turjanlinnaan. Kaunisniemen lumoavat maisemat kutsuvat musisoimaan Soivassa Metsässä ja Hiljaisen Kansan muurinpohjaletut nokipannukahveineen kruunaavat kesäpäivän. 

Suomussalmelta löytyy tekemistä koko perheelle vuoden jokaisena päivänä. Miltä kuulostaisi retkeilypäivä Hossan kansallispuistossa patikoiden, pyöräillen, meloen tai vaikkapa SUP-lautaillen? Talvella Suomussalmen lumiset maisemat kutsuvat hiihtämään, lumikenkäilemään sekä moottorikelkkailemaan. Liikunnan täyteisen päivän kruunaa uinti ja saunominen Kylpylä Kiannon Kuohuissa. Tutki matkailuyritysten välinevuokrausvalikoimaa ja varaa helposti haluamasi urheiluvälineet.

Neljä nuorta aikuista pyöräilee fatbike-paksupyörillä järven jäällä.

Aktiviteetit

Elämyksiä ympärivuoden! Kesällä omatoimiretkeilyn lisäksi Hossan merkityt reitit ja polut tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet erilaisille opastetuille retkille ja elämyksille. Miten olisi esimerkiksi auringonlaskun melonta Julma-Ölkyllä tai maastopyöräily Hossan poluilla oppaan kanssa? Karhunkatseluretkillä pääset seuraamaan metsän kuninkaan elämää turvallisesti kojusta oppaan johdolla.

Tekeminen ei lopu talvellakaan! Kymmeniä kilometrejä talvipyöräilyreittejä, ylläpidettyjä hiihtolatuja sekä loputonta umpihankea takaavat upeat ulkoilumahdollisuudet joulukuusta aina huhtikuun keväthangille.

Lue lisää

Käyntikohteet

Suomussalmi on tunnettu useista ainutlaatuisista nähtävyyksistään. Talvisodan taistelut Suomussalmella ja eritysesti Raatteen tiellä kiinnostavat kymmeniätuhansia ihmisiä vuosittain ja Hiljainen kansa kummastuttaa Viitostien kulkijaa.

Soivassa Metsässä kaikuvat erilaisten maastosoittimien soinnut ja Hossan Värikalliot sekä Julma-Ölkky kutsuvat aikamatkalle esihistoriaan.

Joko sinä olet kiertänyt Suomussalmen upeat käyntikohteet?

 

Lue lisää
Muikkupuron laavulla tauko nuotion ääressä onnistuu myös talvella.

Luontokohteet ja reitit

Suomussalmi kutsuu retkeilemään monipuolisilla vaellusreiteillään. Luontokohteita on loputtomasti ja alueelle ominaiset harju-, suo- ja järvimaisemat ovat ainutlaatuisia.

Tutustu retkeilyreitteihimme