Muikkupuron mutka esteetön polku, 1,5 km

Muikkupuron mutkan esteettömällä retkeilyreitillä nainen pyörätuolissa sekä avustaja.

Reitti:

Muikkupuron mutka on esteetön reitti, jonka pituus on 1,5 km/suunta. Reitti on merkitty punaisilla merkeillä. Muikkupuron laavu sijaitsee kahden kirkasvetisen järven Iso-Valkeaisen ja Keski-Valkeaisen välissä, joita yhdistää laavun ohi virtaava puro. Muikkupurolla yhdistyvät Hossalle tyypilliset hiekkakankaat ja kirkkaat vesistöt. Muikkupurolle voi myös meloa mm. esteettömiltä varaustuvilta Hirvastupa ja Peurapirtti, jotka sijaitsevat Iso-Valkeaisen rannalla.

Muikkupuron esteetön reitti lähtee Hossalaislampien pysäköintipaikalta. Reitti kulkee Hossan avaria mäntykankaita pitkin ja on 1-1,5 m leveä. Reitin puolivälissä on pieniä loivia nousuja ja laskuja, reitin lopussa on jyrkkä lasku, avustaja tarpeen. Päällyste on kivituhkaa ja alusta on tasainen. Kulkuaika pyörätuolilla 1 tunti / suunta. Jalan noin 0,5 tuntia / suunta.

Saavutettavuus:

Sulan maan aikana, ei talvikunnossapitoa.

Palvelut:

Pysäköintialueella esteetön käymälä (omat WC-paperit mukaan). Reitin varrella on muutamia levähdyspenkkejä. Muikkupuron laavu on esteetön avolaavu, jonka edessä tulentekopaikka. Muikkupurolla on myös esteetön käymälä (omat WC-paperit mukaan). Puron suulla Keski-Valkeaisen puolella on hiekkaranta, josta voi pulahtaa uimaan. Ranta ei kuitenkaan ole esteetön, vaan siinä on pieni rantatöyräs.

Ajo-ohjeet:

Ajo-ohje: Ajetaan Jatkonsalmentietä luontokeskuksen ohi 3,3 km ja käännytään oikealle erkanevalle Pistonlehdontielle. Ajetaan 3,3 km, Hossalaislampien pysäköintipaikka on tien vasemmalla puolella.
Hossalaislammet pysäköintipaikka, Pistonlehdontie 225, Suomussalmi.
Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta, vaan ohjaavat lähelle Viitostietä. Hossalaislampien pysäköintialueelle kannattaa ajaa Jatkonsalmentien kautta.

Huomioitavaa:

Reitti sivuaa maastopyöräreittiä noin 500 metrin verran, joten reitillä voi kohdata maastopyöräilijöitä.
Reitillä ja reitin lähtöpaikalle voi ajaa myös tietä pitkin sähköisellä apuvälineellä kuten sähköpyörätuolilla tai sähköskootterilla. Luontokeskukselta on matkaa pysäköintipaikalle 6,6 km. Liikkuminen tiellä on aina omalla vastuulla. Pyörätuolilla manuaalisti maastossa liikuttaessa on hyvä kiinnittää huomiota etupyörien riittävään korkeuteen ja leveyteen. Tuoleissa voi myös käyttää tuoliin liitettävää nokkapyörää.

Muikkupuron laavun pohjoispuolella, Iso-Valkeaisen rannalla, on rantautumispaikka, josta voi myös avustetusti nousta maihin.  Iso-Valkeaisen rannalla sijaitsevat kansallispuiston esteettömät vuokrakämpät Hirvastupa ja Peurapirtti, josta voi meloa kohteeseen. Vesimatka noin 1,5 km.