Suottajärvi, Hossa, Suomussalmi

Metsän siimeksessä

Lähde katsomaan historiallisia Värikallioita Hossaan, tutustu soidensuojelualueeseen Säynäjäsuolla tai yövy laavulla lammen rannalla Pesiön retkeilypolun varrella!

Suomussalmelta löydät monipuolisesti retkeilyreittejä ja ulkoilukohteita. Luontokohteista merkittävimmät ovat Hossan kansallispuisto, Martinselkosen luonnonsuojelualue, Yli-Vuokin virkistysalue ja sen lähellä oleva Murhisalo. Myös muualta kunnan alueelta löytyy useita eri polkureittejä, joiden pituudet vaihtelevat 4–28 km välillä.

Retkeilyreittejä on monen tasoisia, osa reiteistä on kivituhkalla, jotka ovat helpompikulkuisia.

Reitit ja luontokohteet

Suomussalmella retkeilyreitit vievät sinut Hossan kirkkaiden vesien äärelle, vaihteleville hiekkaharjoille ja vanhoihin metsiin, kanjonijärvelle ja ihailemaan kalliomaalauksia, soidensuojelualueelle ja lähireiteille. Suomussalmelta ja Hossasta löydät kymmeniä kilometrejä merkittyjä vaihtelevia ja monipuolisia retkeilyreittejä.

Tutustu Suomussalmen reitteihin ja luontokohteisiin
Vaaleahiuksinen nainen nuotiolla keittämässä nokipannukahveja, taustalla kaatunut puu ja metsästysase sekä saaliiksi saatu lintu.

Metsästys

Suomussalmi tarjoaa laajat ja monipuoliset metsät jahtiharrastukselleKunnan alueella metsästetään niin lintuja, hirviä kuin karhuja. Joka syksyinen jahtikausi on monelle mieleinen harrastus tai jopa elämäntapa. Jahtipäivän päätteeksi saatu riista on puhdasta ja vastuullista ravintoa, jota tarjoillaan usein muiden metsästä saatujen raaka-aineiden, kuten sienien ja marjojen kanssa. Metsästysretki koirakaverin kanssa on jännittävä elämys, joka sisältää muun muassa luonnossa liikkumista ja mahdollistaa erätaitojen kehittämistä 

Metsästyspaketit Jarmon eräpalveluilta

Tulipaikat

Suomussalmelta löytyy useita nuotiopaikkoja, jotka sijaitsevat lähellä Suomussalmen keskustaa. Olemme keränneet tähän ne tulipaikkoja, jotka sijaitsevat alle puolen tunnin ajomatkan päässä Suomussalmen keskustasta. Myös muualta Suomussalmelta löytyy useita nuotiopaikkoja, erityisesti Hossasta. Hossan tulipaikat kartalla löydät esimerkiksi luontoon.fi -sivustolta.

Lue lisää aiheesta