Raatteen polut

Kaksi lankkua leveät pitkospuut suon ylitykseen Raatteen poluilla.

Raatteen portin lähialueen polut (yhteensä 7 km verkosto) tutustuttavat talvisodan taistelumaastoon. Reittien varresta löytyy hyviä opastustauluja, jotka kertovat alueen tapahtumista sekä kolme nuotiopaikkaa.

Alueella on myös entisöityjä suomalaisten ja neuvostoliittolaisten sotilaiden majoitteita, talvisodan aikaisia asumiskuoppia, vainajien hautoja ja jopa räjähtämättömiä ammuksia. Muistathan, että kaivaminen on ilman maanomistajan lupaa ehdottomasti kiellettyä.

Reitti:

Polkuverkosto yhteensä noin 7 km. Keskivaikea. Reittien maasto vaihtelee kangasmaastosta, suon ylittäviin pitkoksiin ja vähäisellä käytöllä olleisiin kapeisiin polkuihin.

Taukopaikat:

Reittien varrella on kolme tulentekopaikkaa. Polttopuita voi ostaa Museon Kanttiini Päämajasta. Roskat on mahdollista jättää museon P-paikan jätepisteeseen.

Lähtöpiste:

Reiteille pääsee useasta kohti. Yksi lähtöpiste on Raatteen Portin pysäköintialue.
Kyseisen lähtöpaikan osoite: Raatteentie 2.

Saavutettavuus:

Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa.

Ajo-ohjeet:

Keskustasta lähdetään Viitostietä (E63) etelään päin. Noin 2 km:n päästä käännytään Juntusrannatielle (912). Seuraavaksi 2,7 km:n jälkeen käännytään vasemmalle Suomussalmentielle ja jatketaan tietä (912). Kun tietä on ajettu 1,8 km, käännytään oikealle Kuhmontielle (912). 16 km:n päästä Raatteen Portti sijaitsee tien oikealla puolella.