Raatteen polut

Kaksi lankkua leveät pitkospuut suon ylitykseen Raatteen poluilla.

Reittitiedot

Pituus: polkuverkosto yhteensä noin 7 km.

Vaativuus: Keskivaikea. Reittien maastovaihtelee kangasmaastosta, suon ylittäviin pitkoksiin ja vähäisellä käytöllä olleisiin kapeisiin polkuihin.

Lähtöpiste: Reiteille pääsee useasta kohti. Yksi lähtöpiste on Raatteen Portin pysäköintialue.

Taukopaikat: Reittien varrella on 3 tulentekopaikkaa. Polttopuita voit ostaa Museon Kanttiini Päämajasta. Roskat voi jättää museon P-paikan jätepisteeseen.

Reittikartta: polkukartta raatteenportti.fi -sivustolla

Raatteen Portin museoalue on upea ja laaja kokonaisuus historiallisesta Raatteentien taistelusta. Se kertoo talvisodan tapahtumista koskettavin tarinoin, siitä mitä Raatteessa todella tapahtui talvisotavuosina 1939-40. Museoalueen 60 hehtaarin alueella on muun muassa 7 km polkua, joita kävellessä olet autenttisessa taistelumaastossa keskellä puhdasta luontoa ja väkevää sotahistoriaa. Polkujen varresta löytyvät hyvät opastustaulut, jotka kertovat alueen tapahtumista ja 3 kpl nuotiopaikkoja.

Talvisodan taistelupaikoilla on entisöityjä venäläisten ja suomalaisten sotilaiden majoitteita. Raatteen Portin pihapiirissä olevat tykit, panssarivaunut ja muu sodanaikainen materiaali ovat talvisodan ajalta. Lisäksi alueella on runsaasti sotamuistomerkkejä. Alueella on todella runsaasti puna-armeijan sotilaiden talvisodan aikaisia asumiskuoppia, vainajien hautoja ja jopa räjähtämättömiä ammuksia. Kaivaminen on ilman maanomistajan lupaa ehdottomasti kiellettyä.