Kurimon kulttuuripolku, 1,5 km

Kurimon kulttuuripolun opastetaulu.

Lehtipuiden vehreys ja lintujen laulukuoro ovat taas totta lumipenkkojen sulaessa toukokuun auringon lämmössä!

Kevätaamun lintukuoro laulaa Kurimon metsässä kauniisti ja siinä kuuluvat niin vanhan metsän kuin pihapiirienkin lintulajien äänet. Vanhoissa puissa on koloja kolopesijöille, joille riittää hyönteisiä syötäväksi. Ja vanhoissa puupökkelöissä pörriäinenkin pelastuu luonnostaan!

Reitit:

Sinisellä ja punaisella merkityt polut lähtevät Vanhan Kurimon P-alueen pihapiiristä. Polut on suunniteltu koko perheen käyttöön.

Saavutettavuus:

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Sininen polku:

Esteetön, liikuntarajoitteisille sopiva 0,3 km:n pituinen Sininen polku on rakennettu pihapiiriin, jossa hirsirakennusten seinillä on opastauluja kertomassa valokuvin ja tekstein Kurimon monitahoisesta historiasta ja nykypäivästä.

Punainen polku:

Vähän vaativampi Punainen polku 1,5 km lähtee samasta paikasta, ja kiertää Kurimon luonnonsuojelualueen (6,5 ha) maisemissa. Polun varrella metsässä on luonto-opastauluja.

Lasten satupolun avajaisia vietettiin kesäkuussa 2019, jolloin tarjottiin koko perheelle monenlaista ohjelmaa keppihevosineen ja trubaduurein. Kurimon pirtissä nautittiin villiruokaherkkuja ja haitarit niin haikeasti soivat koko päivän! Lasten satupolku rakennettiin Siniselle polulle, jossa on mukava kulkea koko perheellä. Siellä voi bongata pöllön, etsiä geokätköjä ja katsella keijuja puissa sekä tutustua luontovalokuvanäyttelyyn sepän pajan luona!

Lisätietoa: Kurimon Kulttuuripolku

Opastukset kulttuuripolulle: Anna-Liisa Helttunen, Matkailuopas, Kurimon kohdeopas
puh. 0400 422 061, anna.helttunen@gmail.com