Hiljaisen Kansan turvepäitä kesällä
#Perheille#Luova taide#Muut palvelut

Hiljainen Kansa ympäristötaideteos

Hiljainen Kansa on kummallinen näky; Noin tuhat turvepäistä hahmoa seisomassa hiljaisina Käpylän pellolla Viitostien varrella.

Hiljaisen Kansan loi tanssija ja koreografi Reijo Kela vuonna 1988. Alun perin ympäristötaideteos seisoi kuitenkin kahdessa eri sijainnissa lähempänä Suomussalmen keskustaa, ja turvepäinen kansa teki jopa matkan Senaatintorille Helsinkiin vuonna 1994! Hiljainen Kansa on seissyt nykyisellä paikallaan syksystä 1994 asti.

Idean isältä Reijo Kelalta on kysytty mikä Hiljaisen Kansan merkitys on, mutta hän ei suostu antamaan vastausta – jokaisen vierailijan tulee vetää omat johtopäätöksensä asiasta.

Hiljainen Kansa on nähtävissä ympärivuoden, myös talvikaudella, mutta on hyvä huomioida, että pysäköintialuetta ei aurata talvella säännöllisesti.

Hiljaisen Kansan vieressä sijaitsee kesäisin auki oleva Niittykahvila, jossa matkailija voi nauttia kupposen kuumaa pannukahvia ja muurinpohjalettuja, ihaillen samalla kiehtovaa ja värikästä turvepäiden joukkoa. Niittykahvilassa on kesäkaudella tarjolla myös lounasbuffet ja ruoka-annoksia. Ryhmille ruokailuita ja tilaisuuksia Niittykahvilassa järjestetään ympäri vuoden.
Niittykahvilan aukioloajat ja palvelut löydät: www.niittykahvila.fi

Yhteystiedot

Visit Suomussalmi Viitostie 547, 89800 Suomussalmi visit@suomussalmi.fi +35844773250

Aukioloajat

Ma avoinna
Ti avoinna
Ke avoinna
To avoinna
Pe avoinna
La avoinna
Su avoinna
Hiljaisen Kansan turvepäitä talvella
Ilmakuva 800 päisestä Hiljaisesta Kansasta pellolla.
Hiljaisen kansalle vaihdetaan kesävaatteet kesäkuussa.