Lihapyörteen esteetön polku, 200 m

Lihapyörteen esteettömän polun laavu.

Lihapyörteen esteetön reitti sijaitsee Somerjoen mutkassa, kauniissa joki- ja harjumaisemassa. Reitti on merkitty keltaisin merkein. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Ajo-ohje:

Hossan Luontokeskukselta on matkaa Lihapyörteen pysäköintipaikalle 11,5 kilometriä.

Ajetaan Jatkonsalmentietä luontokeskuksen ohi 3,3 kilometriä ja käännytään oikealle Pistonlehdontielle, jota ajetaan 6,4 kilometriä. Käännytään oikealle Lihapyörteelle johtavalle tielle, risteyksestä on matkaa pysäköintipaikalle 1,7 kilometriä. Lähtöpaikka on Lihapyörteen pysäköintipaikka.

Palvelut:

Lihapyörteellä on esteetön avolaavu, tulentekopaikka sekä esteetön käymälä (omat wc-paperit mukaan). Lisäksi laavun edessä on kalastukseen ja rantautumiseen sopiva esteetön lavarakenne, josta voi ihailla jokimaisemaa ja kuunnella sen solisevaa ja runollista ääntä sekä kalastaa vaikka Somerjoen harjuksia ja muita kaloja. Kalastamiseen tarvitaan vapalupa 5502 Hossa (eräluvat.fi).

Huomioitavaa:

Reitillä ja sen lähtöpaikalle voi ajaa myös sähköisillä kulkuvälineille kuten sähköpyörätuolilla tai sähköskootterilla. Matkaa tulee suuntaansa 11,5 kilometriä. Lähtöpaikalle mentäessä joutuu ajamaan tiellä muun ajoneuvoliikenteen seassa, joten liikkuminen on omalla vastuulla.

Hossan kansallispuiston alueella on 30 km/h nopeusrajoitus ajoneuvoille ja sähköisille kulkuvälineille on 15 km/h nopeusrajoitus.