Hossa

Kanjonijärvi iltaauringossa, kanjonijärven kapein kohta on noin 10 metriä ja kallioseinämillä harvakseltaan puita.

Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuisto sijaitsee Suomussalmen kunnan pohjoisosassa ja on Suomi100 -juhlavuoden kansallispuisto. Hossa on jääkauden lahja: 8000-9000 vuotta sitten mahtava jääreuna pysähtyi Hossaan ja valtaisat vesivirrat muokkasivat harjut. Jääkausi jätti jälkeensä kymmeniä järviä, jokia, puroja ja niihin koskia, jotka muodostavat pitkiä vesistöreittejä puhtaine hiekkarantoineen ja vesineen. Harjuilla kasvavat valkea jäkälä ja ikihongat.

Lue lisää kansallispuistosta

Hossan majoituspalvelut

Hossan alueelta löytyy runsaasti erityyppisiä mökkejä niin isommalle kuin pienemmällekin porukalle! Etsitkö yksinkertaista erämaamökkiä veden äärellä vai isompaa mökkiä kaikilla mukavuuksilla, molempia löytyy. Yrityksien mökkitarjontaa täydentävät yksityisten omistajien vuokraamat mökit.

Hossan majoituspalvelut
Mökillä takkatulen ääressä pariskunta ja mieshenkilö.

Hossan reitit

Hossan kansallispuistossa on paljon helppokulkuisia opastettuja reittejä, vuolaita virtoja ja kirkasvetisiä järviä. Värikallion mystiset maalaukset, naavaiset metsät ja Suomen suurin kanjonijärvi Julma-Ölkky hakevat vertaistaan. Tarkempia tietoja ja karttoja Hossan patikointireiteistä löytyy luontoon.fi -sivustolta.

Hossan reitit luontoon.fi -sivustolla.