Aktiviteetit

Elämyksiä ympärivuoden! Kesällä omatoimiretkeilyn lisäksi Hossan merkityt reitit ja polut tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet erilaisille opastetuille retkille ja elämyksille. Miten olisi esimerkiksi auringonlaskun melonta Julma-Ölkyllä tai maastopyöräily Hossan poluilla oppaan kanssa? Karhunkatseluretkillä pääset seuraamaan metsän kuninkaan elämää turvallisesti kojusta oppaan johdolla.

Tekeminen ei lopu talvellakaan! Kymmeniä kilometrejä talvipyöräilyreittejä, ylläpidettyjä hiihtolatuja sekä loputonta umpihankea takaavat upeat ulkoilumahdollisuudet joulukuusta aina huhtikuun keväthangille.

Nainen hiihtää aurinkoisessa säässä hymyillen mies takanaan.

Lumihangilla

Meillä talvi on ihan aito oikea talvi ja lunta riittää, oli lempilajisi sitten hiihto, talvipyöräily tai lumikenkäily!

Lumiaktiviteetit
Maastopyöräilijä Hossassa.

Maastopyöräily

Hossan kansallispuistossa on neljä merkittyä maastopyöräilyreittiä, jotka kiertelevät Hossan komeimmissa harju- ja järvimaisemissa. Vaihtoehtoisten reittien ja alueen teiden avulla pyöräilijä voi räätälöidä itselleen sopivan reittikokonaisuuden.

Pyöräilemään Suomussalmelle
Pitkospuilla suomaisemassa retkeilijöitä jonossa rinkat selässä.

Metsän siimeksessä

Lähde katsomaan historiallisia Värikallioita Hossaan, tutustu soidensuojelualueeseen Säynäjäsuolla tai yövy laavulla lammen rannalla Pesiön retkeilypolun varrella!

Suomussalmelta löydät monipuolisesti retkeilyreittejä ja ulkoilukohteita. Luontokohteista merkittävimmät ovat Hossan kansallispuisto, Martinselkosen luonnonsuojelualue, Yli-Vuokin virkistysalue ja sen lähellä oleva Murhisalo. Myös muualta kunnan alueelta löytyy useita eri polkureittejä, joiden pituudet vaihtelevat 4–28 km välillä.

Patikoimaan tai eräretkelle Suomussalmelle
Kanootin kyydistä kuvattuna järvimaisema, jossa näkyy vastaranta metsä.

Veden äärellä

Suomussalmen Hossa on maamme hienoimpia vesiretkeilyalueita ja se soveltuu hyvin niin aloittelijalle kuin kokeneelle kulkijallekin. Vuokravarusteita löytyy niin SUP-lautailuun kuin melontaan. Vesireittien lisäksi alueella on runsaasti erityyppisiä kalastuskohteita.

Veden äärellä
Emä ja karhunpentu metsässä.

Eläinrakkaille

Suomussalmi on yksi Suomen parhaimmista paikoista suurpetojen katseluun ja kuvaukseen. Voit viettää illan tai jopa kokonaisen yön katsellen karhujen, ahmojen, susien tai lintujen elämää.

Suomussalmelaiset porotilat tutustuttavat matkailijoita pohjoisen elinkeinoon ja hevostila Tunturiratsut tarjoaa monipuolisesti erilaisia ratsastusvaelluksia, tilavierailuja ja rekiajeluja.

Eläinrakkaille
Frisbeegolf radan heittopisteen infotaulu ja taustalla koivumetsä ja Kianta-järvi.

Pelit ja treeni

Suomussalmen monipuoliset liikunta- ja urheilupuitteet tarjoavat mahdollisuuden kunnon treenilomaan! Jos koko lomaa ei tee mieli kuntoilla, osa kohteista, kuten frisbeegolf-radat, ovat mainio tapa ulkoilla muuten vain.

Pelit ja treeni