Suomussalmen kotiseutumuseo

Aktiviteetit

Seikkailuja ympäri vuoden! Kesällä voit tehdä yksittäisiä vaellusretkiä, mutta voit myös osallistua erilaisiin opastettuihin retkiin ja muihin aktiviteetteihin Hossan merkityillä reiteillä ja poluilla. Tai miten olisi melonta auringonlaskun aikaan Julma-Ölkyn kanjonijärvellä tai maastopyöräily oppaan kanssa Hossan poluilla? Voit myös tarkkailla karhunbongausretkillä metsän kuningasta mökin turvasta oppaan avustuksella.

Talvi ei ole matkailijoille horrostamisen aikaa! Kymmenet kilometrit talvipyöräilyreittejä ja kunnossapidettyjä hiihtolatuja sekä loputtomat koskemattoman lumen peittämät alueet takaavat upeat ulkoilma-aktiviteetit joulukuusta huhtikuuhun, kun kevätaurinko kimmeltää lumisessa maisemassa.

Kesällä omatoimiretkeilyn lisäksi Hossan merkityt reitit ja polut tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet erilaisille opastetuille retkille ja elämyksille. Miten olisi esimerkiksi auringonlaskun melonta Julma-Ölkyllä tai maastopyöräily Hossan poluilla oppaan kanssa? Karhunkatseluretkillä pääset seuraamaan metsän kuninkaan elämää turvallisesti kojusta oppaan johdolla.

Tekeminen ei lopu talvellakaan! Kymmeniä kilometrejä talvipyöräilyreittejä, ylläpidettyjä hiihtolatuja sekä loputonta umpihankea takaavat upeat ulkoilumahdollisuudet joulukuusta aina huhtikuun keväthangille.

 

Katso kaikki Suomussalmen palvelut