Kuvassa haukiperänsilta sekä Kiantajärveä ilmasta kuvattuna
Haukiperän silta Suomussalmella, kuvaaja Harri Tarvainen

Tarinoita Kainuun korpimailta – podcastsarja on julkaistu

Tarinoita Kainuun korpimailta -podcastsarja vie kuulijan aikamatkalle Suomussalmen ja Kainuun rikkaaseen kulttuuriin ja menneisyyteen.  

Sarjan ensimmäinen jakso ”Suomussalmen esihistoria” julkaistiin 26.6.2023 ja sarja loput jaksot julkaistaan heinäkuun aikana, maanantaisin klo 19.00.

Podcasteja on tuotettu yhteensä 5 suomenkielistä jaksoa ja 1 englanninkielinen jakso, joka on tiivistelmä suomenkielisistä jaksoista. Jaksojen teemoina ovat Suomussalmen esihistoria, Suomussalmen paikallishistoria, Suomussalmen sotahistoria, Ilmari Kianto sekä Kalevalaisuus ja Elias Lönnrot. Jaksojen pituudet vaihtelevat 14 minuutista puoleen tuntiin.   

Podcastsarja on tuotettu osana Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -kehittämishanketta, jonka tavoitteena on parantaa alueen kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta digitaalisin keinoin.  

Jaksot on tuotettu yhteistyössä kainuulaisen tuotantoyhtiön Hyddan kanssa.

Podcastjaksot on käsikirjoittanut hankkeen projektipäällikkö Darja Korhonen yhteistyössä Suomussalmen matkailuoppaiden kanssa. Sarjassa esiintyvät haastattelija ja kertojat ovat suomussalmelaisia. 

Jaksot ovat kuunneltavissa VisitSuomussalmen verkkosivustoltaYoutubesta ja Spotifystä 

Hankkeesta:

Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hankkeen hallinnoijana toimii Kajaanin ammattikorkeakoulu, ja Suomussalmen kunta on mukana omarahoitusosuudella.  Hankkeen kustannusarvio on yhteensä hieman alle 150 000 €, josta Suomussalmen kunnan osuus on 20 000 €. Kainuun liiton myöntämä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) rahoitusosuus on 119 742 € (80 %) ja Kajaanin ammattikorkeakoulun omarahoitusosuus on 9 500 €.  

Lisätiedot:   

Darja Korhonen, puh. 040 486 6412 / darja.korhonen@kamk.fi   

Projektipäällikkö, Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hanke.