Matkailuneuvonta

Suomussalmen Matkailutoimisto – Visit Suomussalmi, ylläpitää kunnan matkailuneuvontaa, palvelee matkailijoita ja kuntalaisia vuoden ympäri. 

Matkailutoimisto on avoinna talvikaudella ma–pe klo 9–16 ja kesäkaudella päivittäin.

Matkailutoimistosta saat neuvoja sekä vinkkejä onnistuneen loman viettoon sekä maksuttomia esitteitä ja karttoja kunnan alueelta. Jaossa on myös julkaisuja valtakunnallisesti kiinnostavista matkailukaupungeista ja -kohteista sekä kansallispuistoista. 

Matkailutoimiston henkilökunta avustaa mielellään myös ryhmien matkaohjelmien suunnittelussa. Toimistolta saat varattua päteviä matkailuoppaita kunnan eri kohteisiin sekä ryhmien Kianta-laivaristeilyt Ilmari Kiannon Turjanlinnaan. Myytävänä on myös erilaisia postikortteja ja -merkkejä, koruja, Suomussalmen seudusta kertovia kirjoja, Hossan kansallispuiston karttoja sekä Hossan vesiretkeilyoppaita. 

Matkailutoimiston löydät Jalonniemi-talosta, viitostien (E63) varrelta, aivan Suomussalmen keskustan (Ämmänsaaren) tuntumasta. Jalonniemitaloon sekä Matkailutoimistoon on esteetön kulku.

Asiakkaana käytettävissäsi on ilmainen WiFi-yhteys. Saman katon alla voit myös ruokailla Lounaskahvila-konditoria Ämmän Herkkusuussa taikka Pizzeria Ronissa. Lisäksi Jalonniemi-talon parkkipaikalta löydät Recharge infran sähköauton latausmahdollisuuden. 

Tourist information -logo.

Matka-ohjelmia ryhmille

Matkailutoimisto avustaa myös ryhmien matkaohjelmien suunnittelussa ja sen kautta voi varata auktorisoidun matkailuoppaan sekä Kianta-laivaristeilyt Ilmari ”Iki” Kiannon Turjanlinnaan.

Esihistorian näyttely Jalonniemi-talossa

Näyttelyssä valotetaan vuosituhansien takaisen ihmisen ajatusmaailmaa fiktiolla; karhunpalvontapuulla, karhunkallon ja -taljan sekä kulttiesineiden avulla. Museovirasto on Suomussalmen kunnan pyynnöstä lainannut Jalonniemi-talon esihistorian näyttelyyn kunnan alueelta löydettyjä aitoja koruja, valinmuotteja, kivikirveitä, talttoja, liuskekärkiä, piinuolia, kvartsikaapimia, rautakauden työkaluja ja mm. Perangan polttohaudan esinekokonaisuuden. Näyttelyssä on myös esillä 3×6 metrin kokoinen valokuvavedos Suomussalmen Värikalliosta.

Esihistorian näyttelyn ovat suunnitelleet ja koonneet FT Matti Huurre, rehtori Lippo Vester ja projektisihteeri Anna-Liisa Helttunen.

Lisätietoja näyttelystä

Vaietut arktiset sodat -diginäyttely Jalonniemi-talossa

Näyttely kuvaa talvisodan ja Raatteentien tapahtumia osana toista maailmansotaa ja sen syttymisen syitä. Suomussalmen taisteluiden lisäksi näyttely käsittelee muun muassa suomalaista propagandaa sekä operaatioita Weserübung ja Silverfox, joissa säällä on ollut olennainen merkitys. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna matkailutoimiston aukioloaikoina.

Lisätietoja näyttelystä