Kalastus

Kalastuksen ystäville Hossan kalavedet näyttäytyvät kalamiehen paratiisina, ja alue sopii kalastukseen ympärivuotisesti. Luontaisesti vahvat ahven- ja siikakannat sekä istutetut taimenet takaavat kalastajille mieluisia saaliita. Hossan lisäksi tunnettuja kalastuskohteita ovat Yli-Vuokin virkistyskalastusalue sekä Korvua–Näljänkäjoen yhteislupa-alue. 

Kalastaja Mustajoella syksyllä.

Kalastuspaikat

Tutustu Suomussalmen kalastuspaikkoihin.

Kalastuspaikat
Hossa: Kalamiehen paratiisi

Hossan kalavesiä hoidetaan suunnitelmallisesti. Luontaisten kalalajien riittävyydestä huolehditaan istutuksin ja osaan umpivesistä istutetaan myös pyyntikokoista kirjolohta sekä Hossanjokeen taimenta. Perho-, pilkki- ja uistelualueet ovat helposti saavutettavissa. Erämaan kätköissä hienoilla reittivesillä voi kalastella haukia, ahvenia, siikoja, harjuksia ja taimenia. Luontokeskuksesta voi ostaa tarvittavat luvat ja vuokrata soutuveneen uisteluun.  

Lisätiedot: Hossan Luontokeskus, puh. +358 50 3844 692, +358 206396 041, Eräluvat/Hossa. 

Lue lisää kalastuksesta Hossassa.

Yli-Vuokin virkistyskalastusalue

Vesireitti koostuu yli 20 km pitkästä järvien ja koskien nauhasta. Koskissa ja virroissa on hyvin kasvavia harjuksia ja Vuokkijärvestä vesireitille nousee järvitaimenia. Alueelle istutetaan myös säännöllisesti lohikaloja. Koskien rannoilla on huollettuja taukopaikkoja ja vuokrakämppiä. Suomussalmen keskustassa kalastuslupia myy Teboil Turjanhovi puh. +358 10 231 9100.  

Lisätiedot: Eräluvat/Yli-Vuokki. 

Korvua–Näljänkäjoki

Korvua–Näljänkäjoen yhteislupa-alue on 110 km pitkä jokikalastuskohde viehekalastukseen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun harvaan asutuilla rajamailla. Lupa-alueeseen kuuluu kymmenittäin eripituisia koski- ja virtapaikkoja seitsemän eri osakaskunnan, yhden yksityistilan sekä Metsähallituksen vesialueilla. Alueella on yli 60 koskea ja lisäksi lukuisa määrä pienempiä virtapaikkoja, joten alueelta löytyy runsaasti tilaa kalastaa. Iso osa koskista on autolla saavutettavissa, mutta joidenkin koskien tavoittaminen vaatii jonkin verran kävelyä ja niiden rannat voivat olla vaikeakulkuista pusikkoa tai louhikkoa. Suurin osa koskista sijoittuu metsätalousalueille, mutta alueella on myös suojelussa olevia koskirantoja, kuten vanhojen metsien suojelualueita.  

Lisätiedot: Eräluvat/Korvua–Näljänkäjoki 

 

Virkistyskalastusalueet ja -luvat:
Yli-Vuokki
Hossa
Korvua–Näljänkäjoki 

Kalastonhoitomaksu 

 Lisätietoja virkistyskalastuksesta saa myös Metsähallituksen sivuilta.