Eläinrakkaille

Suomussalmelta löytyy monenlaisia eläinaktiviteetteja vuodenajasta riippumatta. Eläinten valokuvaus ja vierailut porotilalle sekä kesäisin järjestetyt karhujenkatseluretket kruunaavat lomareissun.

Metsäneläinten katselu

Mesikämmen, kontio ja nalle – metsän kuninkaalla on monta nimeä. Suomussalmi on yksi Suomen parhaimmista paikoista suurpetojen katseluun ja kuvaukseen. Voit viettää illan tai jopa kokonaisen yön katsellen karhujen, ahmojen, susien tai lintujen elämää. Kausi alkaa vuosittain keväällä karhujen herätessä talviunilta huhtikuussa ja jatkuu elokuun puoleen väliin, kun yöt alkavat pimetä.  

Tule tutustuman karhujen ja muiden metsäneläinten puuhiin – ilta katselukojussa on ikimuistoinen elämys jokaiselle. 

Porotilan elämää

Suomussalmelaiset porotilat tutustuttavat paikallisten porotilojen elämään. Tiesitkö, että poronhoitoa voidaan pitää vanhimpana edelleen elinvoimaisena pohjoisen elinkeinoista. Lähes jokaisen Pohjois-Suomessa vierailevan matkailijan toiveena on nähdä poroja – porotiloilla niitä pääsee myös syöttämään ja rapsuttelemaanPoroajelulla voi kokea, miten itse Joulupukkikin taittaa matkaansa porojen kyydissä. Matkamuistomyymälöistä mukaan voi ostaa erilaisia poronsarvista tehtyjä käsitöitä. 

Hevoselämykset

Koe unohtumattomia ratsastushetkiä Suomussalmen upeassa luonnossa. Maastoratsastuksen lisäksi paikallinen hevostila tarjoaa vierailuja tallille sekä rekiajeluja.