Talvipyöräilijät valmistautuvat lähtemään, laittavat kypäriä päähän.
#hossa#fatbike

Aktiivinen talviviikonloppu Suomussalmella

Suomussalmen ladut ja lähiretkeilykohteet kutsuvat nauttimaan liikunnasta ja kevättalvesta. Suomussalmella sijaitseva Hossan kansallispuisto on huikean kaunis myös talvella. Siellä on yli 60 kilometrin pituinen talvireittiverkosto, josta löytyy sopivia reittejä niin maastohiihtäjille, kuin myös maastopyöräilijöille ja lumikenkäilijöille. Valitse itsellesi sopiva aktiviteetti ja ota irtiotto arjesta puhtaan luonnon keskelle!

Neljä henkilöä talvipyöräilemässä Hossassa järven jäällä kevätauringossa.

Talvipyöräily

Usean kymmenen kilometrin talvipyöräilyreitistö tarjoaa monipuolista poljettavaa koko perheelle! Läskipyöräily eli fatbike, on erinomainen tapa liikkua luonnossa talvella ja myös sulan maan aikaan. Fatbike pyöriä on saatavilla niin luomuna, kuin sähköavusteisena. Talvella pyörällä pääsee keskelle Hossan kansallispuistoa tai Martinselkosen erämaata hoidettuja reittejä pitkin ja voit nauttia hiljaisesta, lumisesta luonnosta.  Hyvän otsalampun kanssa voit ajaa myös illalla ja mahdollisesti ihastella taivaalla loimuavia revontulia. Suomussalmella on lukuisia pyörävuokraamoja, joista saat opastuksen pyörän käyttöön ja reiteille.

Ilmakuva hiihtäjistä aurinkoladulla Kiantäjärven jäällä.

Maastohiihto

Hiihto on suosittu harrastus Suomussalmella. Täältä löytyy latuja kaikenikäisille ja -tasoisille – tasaiset maastot ja Kiantajärven jää kutsuvat hiihtämään vaivattomammin, kun taas mäkisten harjujen ladut haastavat sopivasti hiihtäjää. Suomussalmi tarjoaa erinomaisia latureittejä niin perinteisellä kuin luistelutyylillä hiihtäville. Meillä talvi on ihan aito oikea talvi ja lunta riittää. Hossan erämaareitit ja -ladut vievät sinut kansallispuiston maisemiin. 

Henkilö moottorikelkkailemassa.

Moottorikelkkailu

Suomussalmelta löydät yhdet maan monipuolisimmista ja hyvin hoidetuista kelkkaurista. Kelkkaurat ovat pääsääntöisesti valtion mailla ja uria on n. 550 km, joista koneellisesti kunnossapidettäviä n. 350 – 450 km olosuhteista riippuen. Kelkkaurien lisäksi Suomussalmelta löytyy vapaan kelkkailun alue.