Milloin ja mistä Suomussalmen ensimmäiset asukkaat ovat tulleet? Mistä Suomussalmen kunta on saanut nimensä tai mitä Suomussalmen vaakuna merkitsee? Entäpä mitä nähtävyyksiä Suomussalmelta löytyy?  

Näihin ja monien muiden kysymysten äärelle voidaan sukeltaa Tarinoita Kainuun korpimailta – podcastsarjan toisessa jaksossa.

Podcastsarjan jaksot on myös kuunneltavissa Spotifysta & Youtubesta, löydät ne nimellä Tarinoita Kainuun korpimailta.

Ääninäyttelijä Antti Väyrynen seisoo hirsirakennuksen edessä talvella, hänellä on päällään tumman sininen takki joka on auki, takin alla Antilla on punavalkoruudullinen kauluspaita.
Antti Väyrynen, kuvaaja Tuomas Juntunen
Suomussalmen paikallishistoria

Tarinoita Kainuun korpimailta – podcastsarjan toisessa jaksossa Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:n puheenjohtaja Antti Väyrynen vie meidät aikamatkalle tutustumaan Suomussalmen paikallishistoriaan ja historian eri vaiheisiin.  

Tässä Podcastissä on käytetty lähteinä: Matti Huurre ja Oiva Turpeisen teosta Leipä Luonnosta – Suomussalmen historian kymmenen vuosituhatta, Reetta Juntusen maisteritutkielmaa aiheesta: Historialliset kerrostumat Suomussalmen vesistöjen nimissä, Pinja Partisen opinnäytetyötä aiheesta: Uiton historia suomessa, Ylen toimittajan Arto Loukasmäen historiajulkaisua aiheesta: Itsenäisyyttä vaadittiin ensimmäisenä Suomussalmen kirkossa – Papilla pistooli taskussa, Esa Heikkisen tekstiä Kainuun terva – sivustolta  sekä Suomussalmen kunnan omia arkistomateriaaleja.

Tarinoita kainuun korpimailta – podcastsarja

Tarinoita kainuun korpimailta – podcastsarja on tuotettu osana Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -kehittämishanketta, jonka tavoitteena on parantaa alueen kulttuurihistoriallisten kohteiden saavutettavuutta ja tunnettuutta digitaalisin keinoin. 

Podcastsarja on tuotettu yhteistyössä Kainuulaisen tuotantoyhtiön Hyddan kanssa. Hydda tarjoaa sisällöntuotanto palveluita digitaalisiin kanaviin.

Sarjan jaksot on käsikirjoittanut hankkeen projektipäällikkö Darja Korhonen yhteistyössä Suomussalmen matkailuoppaiden kanssa.

Yhteistyössä

Kainuun liitto logo
Suomussalmi logo
KAMK logo