Kuvaaja Harri Tarvainen

Liikenneyhteydet

Liikkuminen Suomussalmen kunnan alueella on sujuvinta omalla autolla, mutta pienellä suunnittelulla matkustat Suomussalmelle näppärästi myös julkisen liikenteen avulla. Kesäaikana reissaajalla on mahdollisuus ajella myös Hossan kansallispuistoon bussin kyydissä. Suomussalmea lähinnä olevat lentokentät sijaitsevat Kajaanissa ja Kuusamossa.

Linja-autolla Suomussalmelle

Suomussalmelle pääsee suorilla linja-autoyhteyksillä Kajaanista, Kuusamosta ja Oulusta. Kajaanin  ja Kuusamon suuntaan liikennöi Pohjolan Matka ja Oulun suuntaan A. Valppu Oy. Tarkat aikataulut ja liput löytyvät osoitteesta matkahuolto.fi.

Suomussalmen paikallisliikenteen aikataulu.

Linja-autoyhteys Kajaani–Suomussalmi–Hossa–Kuusamo, kesäkaudella 2023

Hossan kansallispuistoon pääset linja-autolla linjalla Kajaani–Suomussalmi–Kuusamo, joka liikennöi Hossan kautta kesäkuun alusta lokakuuhun.
Aikataulut: www.matkahuolto.fi

Aikataulussa on huomioitu vaihtoyhteys etelästä Kajaaniin saapuvaan junaan.

Lentokoneella

Helsinki–Kajaani–Helsinki

Lentoyhteydet Helsingistä Kajaaniin/Kajaanista jatkuvat marraskuusta 2022 heinäkuuhun 2023 Finnairin operoimina. Aikataulut ja liput osoitteesta finnair.com.

Helsinki–Kuusamo–Helsinki

Helsinki–Kuusamo lentojen aikataulut ja liput osoitteesta finnair.com.

Junalla Kajaaniin

Lähimmät rautatieasemat ovat Kontiomäessä ja Kajaanissa, joista lähtee päivittäin useita vuoroja sekä etelään että pohjoiseen. Osalta saapuvista junista on linja-autoyhteys Suomussalmelle ja Hossan kansallispuistoon. Junien aikataulutiedot ja liput löytyvät osoitteista vr.fi/.

Opas.matka.fi-sivustolla pystyt suunnittelemaan reittisi ja matkaketjun yhdistäen linja-auton ja junan.

Autolla Suomussalmelle

Tärkeimmät matkailureitit, jotka kulkevat kuntamme kautta, ovat valtatie 5/E63 ja matkailutie Via Karelia.

Alueen taksipalvelut

Suomussalmen sijainti Suomen kartalla ja lähimmät lentokentät ja juna-asemat merkittyinä Kuusamoon, Kajaaniin ja Ouluun.