Ölökyn ylitys, 5 km

Julma-Ölkyn sillalla kaksi ihmistä.

Ölökyn ylitys on 5 km:n reitti, joka mukailee Ölökyn ähkäsyä kanjonin eteläosassa ja ylittää kanjonin riippusiltaa pitkin. Sillalle laskeudutaan kiviportaita ja vastarannalla noustaan ylös kivikkoista rinnettä sekä metallisia kierreportaita. Reitti lähtee Julma-Ölkyn kioskin pihalta ja se suositellaan kierrettävän myötäpäivään. Reitti on merkitty oranssein maalimerkein.

Saavutettavuus:

Julma-Ölkky on saavutettavissa ympäri vuoden. Kuitenkin talviaikaan Ölkyllä liikutaan järvenjäätä pitkin, eikä kallioilla. Talvireitin lähtöpiste on Lihapyörteen pysäköintipaikka, joka on sama kuin Värikallion kaarroksen lähtöpiste.

Retkeilyrakenteet:

Ölökyn ylitys -reitillä ei ole tulentekopaikkaa eikä käymälää. Julma-Ölkyllä toimii kioski, josta voi ostaa pientä purtavaa, juotavaa ja matkamuistoja. Parkkipaikan läheisyydestä löytyy kuivakäymälöitä.

Ajo-ohjeet:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä pohjoiseen 66 km, käännytään Perangasta oikealle Selkoskyläntielle ja ajetaan noin 25 km. Tämän jälkeen käännytään vasemmalle Hossantielle, jota ajetaan noin 14 km. Sitten käännytään vasemmalle Julma-Ölkyntielle ja ajetaan noin 4,5 km. Tämän jälkeen käännytään vasemmalle ja ajetaan vielä noin 4 km.

Lähtöpaikan osoite: Julma-Ölkyntie 86, 93780 Kuusamo.