Erämaareitti Julma-Ölkylle, 7,5 km / suunta

Revontulet hohtavat pimeässä Julma-Ölkyn talvimaisemassa.

Talviaikoina Julma-Ölkyllä pääsee kulkemaan järvenjäätä pitkin. Matkalta löytyy monenlaista nähtävää – Julma-Ölkyn kalliomaalaukset, Pirunkirkon luola sekä upea jääputous. Talvella rotkojärven voi kokea aivan erilaisena kesäajan kallioilla kiertävään patikointireittiin nähden.

Reitti on kuljettavissa tammikuusta huhtikuun loppupuolelle niin suksilla (ei latuja), lumikengillä, fatbike-pyörällä kuin myös kävellen. On kuitenkin huomioitava, että kevään edetessä (huhtikuussa) reitin pinta alkaa pehmetä ja silloin parhaiten pääsee liikkumaan joko suksilla tai lumikengillä. Jää voi olla myös ajoittain vesillä, joten reitille kannattaa pukea vedenkestävät jalkineet. Julma-Ölkyn erämaaosuudelta löytyy heijastavia viittoja risteysalueilta, kun taas Värikallion erämaareittiosuudella on lisäksi myös oransseja maalimerkkejä.

Retkeilyrakenteet:

Lihapyörteen pysäköintipaikalla on kuivakäymälä. Ala-Ölkyltä löytyy tulentekopaikka, jonka luona on puuvaja. Julma-Ölkyn pysäköintipaikalla on myös kuivakäymälä.

Lähtöpiste:

Lihapyörteen pysäköintipaikka.

Ajo-ohje: Luontokeskukselta on matkaa Lihapyörteen pysäköintipaikalle 11,5 km. Jatkonsalmentietä ajetaan luontokeskuksen ohi 3,3 km ja käännytään oikealle Pistonlehdontielle, jota ajetaan 6,4 km. Sen jälkeen käännytään oikealle, Lihapyörteelle johtavalle tielle, risteyksestä on matkaa pysäköintipaikalle 1,7 km.

Vinkki:

Poikkea samalla matkalla myös Värikallion kalliomaalauksilla. Tämä lisää retken kokonaispituutta 2,2 km.