Ölökyn ähkäsy, 10 km

Julma-Ölkky ja riippusilta.

Julma-Ölkky on Suomen suurin kanjonijärvi, jonka reunalla kulkee 10 km pitkä Ölökyn ähkäsy -reitti. Reitti kulkee läpi metsikön ja alavan suo-osuuden. Julma-Ölkyn pohjoispäässä on Ölökynperän laavu. Reitti lähtee Julma-Ölkyn kioskin pihalta ja se suositellaan kierrettävän myötäpäivään. Reitti on merkitty oranssein maalimerkein.

Saavutettavuus:

Reitti on saavutettavissa ympäri vuoden. Talvireitin lähtöpiste on Lihapyörteen pysäköintipaikka, joka on sama kuin Värikallion kaarroksen lähtöpiste.
Osoite: Julma-Ölkyntie 86, 93780 Kuusamo.

Palvelut:

Ölökyn ähkäsy -reitillä, Julma-Ölkyn pohjoispäässä on Ölökynperän laavu, tulentekopaikka ja käymälä. Julma-Ölkyllä toimii kioski, josta voi ostaa pientä purtavaa, juotavaa ja matkamuistoja. Parkkipaikan läheisyydessä on kuivakäymälät.

Ajo-ohjeet:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä pohjoiseen 66 km, käännytään Perangasta oikealle Selkoskyläntielle ja ajetaan noin 25 km. Tämän jälkeen käännytään vasemmalle Hossantielle ja ajetaan noin 14 km. Sitten käännytään vasemmalle Julma-Ölkyntielle ja ajetaan noin 4,5 km ja käännytään vasemmalle ja ajetaan vielä noin 4 km.