Huosilammen esteetön polku, 500m

Huosiuslammen esteetön katos ja laituri.

Huosilammen esteetön polku on helpoiten saavutettava osa Hossan alueesta. Luontopolku ei varsinaisesti sijaitse kansallispuiston alueella, mutta on osa puistokokonaisuutta. Huosilammella voit kalastaa esteettömiltä laitureilta, tutustua pitkospuilta suoluontoon ja nauttia Hossan rauhasta suurella laavulla ja tulentekopaikoilla. Ei talvikunnossapitoa.

Ajo-ohje:

Luontokeskuksen päiväpysäköintialue luontokeskuksen vastapäätä. Matkaa luontokeskuksesta noin 50 metriä. Luontokeskuksen osoite: Jatkonsalmentie 6, 89920 Suomussalmi.

Palvelut:

Huosilammen rantaa kiertävän reitin eteläpäässä on iso avolaavu, jossa esteetön käymälä. Laavun sisällä on hormillinen avotakka ja laavun edustalla tulentekopaikka. Laavun luona on esteetön kalastuslaituri. Reitin varrella on kolme esteetöntä kalastuslaituria ja yksi tulenteko- ja ruokailupaikka. Reitin pohjoispäässä on suoalueelle tehty esteetön pitkospuuosuus, jossa opastustauluja alueen suoluonnosta.

Huomioitavaa:

Reitti on helposti saavutettavissa ja luontokeskuksen palvelut ovat lähellä. Reitiltä on myös lyhyt matka Karhunkainalon leirintäalueelle, jossa esteettömiä majoitus-, sauna- ja suihkutiloja sekä esteetön karavaaneille tarkoitettu huoltorakennus.

Reitin pohjoispäästä jatkuu sorapintainen esteetön noin 1 metriä leveä sorapintainen reitti, joka loppupäästä kulkee soratietä pitkin Huosiusjärven esteettömälle vuokramökille. Karhunkainalon majoituksista ja Huosiusjärven vuokramökistä lisätietoja voit kysyä luontokeskuksesta.