Hossan talvi

Hossan kansallispuisto sopii retkeilykohteeksi loistavasti myös talviaikaan. Talvella Värikallion historiallisia kalliomaalauksia pääsee ihastelemaan aivan vierestä. Tammikuusta huhtikuulle ylläpidettävä Värikallion erämaa -reitti kulkee Lihapyörteen parkkipaikalta Värikallion kautta Julma-Ölkylle.

Hossan laaja talvireittiverkosto mahdollistaa niin päiväretket kansallispuiston tunnetuimmille nähtävyyksille kuin pidemmät talvivaellukset. Hossan kansallispuistossa järjestetään opastettuja talvivaelluksia esimerkiksi hiihtäen ja lumikengillä. Omatoimisella talvivaelluksella voit yöpyä niin autiotuvissa kuin alueen vuokratuvissa. Tarkemmat tiedot autiotuvista ja vuokratuvista löydät luontoon.fi -sivustolta.

Hossan luontokeskus on avoinna talvikaudella päivittäin maalis-huhtikuussa, muulloin tilauksesta. Tarkat aukioloajat löydät Hossa-Kylmaluoma.fi -sivustolta.

Seuraavan linkin takaa löydät tietoa Hossan palveluista ja reiteistä talviaikaan:
Hossan talvireitit (2023-2024)

Moottorikelkkailija lumisessa maisemassa uralla.

Moottorikelkkailu

Hossan moottorikelkkaurat löytyvät alueen pohjois- ja luoteisosista. Muistathan, että Metsähallituksen ylläpitämillä moottorikelkkaurilla tarvitset uraluvan ja että kelkkailu urien ulkopuolella on kiellettyä.

Mies ja koira istuvat pilkillä taustanaan luminen maisema.

Pilkkiminen

Hossa on pilkkijän unelmakohde – alueelle on ominaista runsas kalakanta ja sinne on istutettu jopa kirjolohia. Kansallispuistossa ja sen lähialueilla on useita Metsähallituksen hallinnassa olevia lampi- ja järvivesiä, joilla pätevät yleiskalastusoikeudet. Onkiakseen ja pilkkiäkseen kyseisillä lampi- ja järvivesillä henkilön ei tarvitse maksaa kalastonhoitomaksua eikä ostaa vapalupaa.