Pesiön retkeilypolku, 8 km

Polku mäntymetsässä ja oikealla lampi.

Pesiön retkeilypolku on helppokulkuinen reitti ja se kulkee kauniissa harju- ja lampimaisemissa läpi Hiidenvaaran luonnonsuojelualueen. Sinisin maalimerkein opastetetulla reitillä on muutama jyrkkä nousu ja pari lyhyttä suoaluetta. Kosteimmissa kohdissa on pitkospuut. Kauneilla paikoilla niemennokissa olevat taukopaikat, hienot harjumaisemat ja kirkasvetinen lampi ovat reitin kohokohtia. Polun varrella voi nähdä myös vanhoja pyyntikuoppia.

 

Reitti:

Reitti on merkitty puihin sinisin maalimerkein ja sen pituus on 8 km yhteen suuntaan. Autolla pääsee lähelle Yli-Julman puoleista taukopaikkaa.

Retkeilyrakenteet:

Reitin varrella on laavu, kaksi tulentekopaikkaa ja 3 kuivakäymälää.

Saavutettavuus:

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Ajo-ohjeet:

Pesiön retkeilypolulle pääsee kahdesta eri lähtöpisteestä.

Kyllösenpalon parkkipaikka:
Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä pohjoiseen noin 7 km. Käännytään vasemmalle Joukokyläntielle, jota ajetaan noin 11 km. Käännytään vasemmalle Asematielle ja ajetaan 600 m. Käännytään oikealle Losontielle ja ajetaan noin 3,7 km.

Lähtöpaikan osoite: Losontie 37.

Yli-Julman parkkipaikka:
Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä pohjoiseen noin 7 km. Sen jälkeen käännytään vasemmalle Joukokyläntielle, jota ajetaan noin 21 km. Lopuksi käännytään vasemmalle Majaanjoentielle ja ajetaan 4,1 km.

Lähtöpaikan osoite: Majaanjoentie 41.