Kokalmuksen kierros, 14 km

Kokalmuksen laavu.

Kokalmuksen kierros tutustuttaa Hossan mahtaviin maisemiin ja tarjoaa toinen toistaan hienompia taukopaikkoja. Samaa reittiä kulkevat niin patikoijat kuin maastopyöräilijätkin.

Reitti:

Kokalmuksen kierros on 14 km rengasreitti, joka on merkitty punaisilla merkeillä. Kokalmuksen kierros kiertää Muikkupuron kautta Hoiluansärkälle ja porotallit ohittaen kohti Kokalmuksen laavua. Kokalmukselta reitti palaa takaisin Pitkä-Hoiluan rantaa. Reitti on helppokulkuista ja pääosin tasaista polkua, jolla voi keskittyä nauttimaan luonnosta.

Saavutettavuus:

Sulan maan aikana, ei talvikunnossapitoa. Muikkupurolle asti reitti on esteetön.

Palvelut:

Muikkupuron laavu, Ala-Valkeaisen autiotupa, Kokalmuksen tulentekopaikka, Kokalmuksen laavu, Lipposensalmen laavu, Pitkä-Hoiluan tulentekopaikka.

Ajo-ohje:

Ajetaan Jatkonsalmentietä luontokeskuksen ohi 3,3 km ja käännytään oikealle erkanevalle Pistonlehdontielle. Ajetaan 3,3 km, Hossalaislampien pysäköintipaikka on tien vasemmalla puolella. Osoite: Hossalaislammit, Pistonlehdontie 225, Suomussalmi. Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta, vaan ohjaavat lähelle Viitostietä. Hossalaislampien pysäköintialueelle kannattaa ajaa Jatkonsalmentien kautta.