Talvipyöräily

Hossan ja Martinselkosen ylläpidetyt talvireitit tarjoavat yli 150 kilometriä pyöräiltävää myös talvella! Paksurenkaiset fatbike-pyörät kantavat hyvin ylläpidetyillä reiteillä. Sähköavusteisena ne tarjoavat uuden tavan tutustua talviseen luontoon. Hossan talvireiteistä saat lisätietoja Metsähallituksen luontoon.fi -sivustolta.

Läskipyöräily, eli fatbike, on erinomainen tapa liikkua luonnossa myös talvella. Talvella pyörällä pääsee keskelle erämaata hoidettuja reittejä pitkin ja voit nauttia hiljaisesta, lumisesta luonnosta.  Voit ajaa myös pimeässä ja mahdollisesti ihastella taivaalla loimuavia revontulia. Suomussalmen ja Hossan ympäristöstä löytyy useita talvipyöräreittejä, joilla parhaiten liikut läskipyörällä. Läskipyörä on leveillä renkailla varustettu maastopyörä, joka on tarkoitettu pehmeissä olosuhteissa kuten lumessa ja hiekassa ajamiseen. Pyörillä ajaminen on helppoa ja turvallista myös pehmeämmissä olosuhteissa. Läskipyöriä on saatavina niin luomuna kuin sähköavusteisena.

Hossan kansallispuistossa läskipyöräilijät järven jäällä kevätauringossa.

Yhdistä talvipyöräily rentouttavaan hotellilomaan tai mökkiviikonloppuun

Suomussalmelta ja Hossasta löytyy useita pyörävuokraamoja, joista voit valita sähköavusteisen tai luomupyörän. Vuokraa pyörä päiväksi tai koko viikonlopuksi ja lumoudu runsaslumisen Kainuun puhtaasta luonnosta. Talvipyöräilyn voit helposti yhdistää esimerkiksi rentouttavaan kylpylälomaan Kiannon Kuohuissa tai mökkiviikonloppuun Hossassa.

Tutustu majoitustarjontaan