Vanha Leipäreitti, 30 km

Pariskunta kaataa juomaa termarista kuksiin Muikkupuron laavulla talviaikaan.

Vanhan leipätien nimi juontaa sen historiaan – aikoinaan sitä pitkin on käyty kalalla, haettu heiniä ja kuljettu savotoille. Leipätie lähtee Kainuun luontoretken pihalta ja on yrittäjän ylläpitämä monitoimireitti. Reittiä ylläpidetään joulukuun lopusta huhtikuun loppupuolelle ja on kuljettavissa fatbikella, suksilla tai lumikengillä. Huhtikuussa reitti on pehmeämpi, ja parhaiten liikkumaan pääsee aamuisin, suksilla tai lumikengillä. 30 km:n reitillä on monenlaista nähtävää – erityisesti talviaikoinakin sula Muikkupuro on kokemuksen arvoinen. Reitti on merkitty luontoon viitoilla ja on suositeltu kuljettavaksi myötäpäivään.

Lisätietoa:

Reitti kulkee Kainuun luontoretkien pihalta puiston halki pohjoiseen. Alkuosa on kohtuullisen tasaista maastoa, mutta pohjoista kohti mentäessä maisema alkaa muuttua kumpuilevammaksi. Lihapyörteeltä palatessa reitti myötäilee osittain Jatkon jotosta (12 km, ympyräreitti). Reitillä on lisäksi runsaasti vesistöjen ylityksiä.

Retkeilyrakenteet:

Reitin varrelta löytyvät Muikkupuron laavu ja Ala-Valkeisen autiotupa. Molempien yhteydessä on puuvaja ja kuivakäymälä. Lisäksi Lihapyörteen pysäköintipaikalla on kuivakäymälä.

Lähtöpiste:

Kainuun luontoretkien pihapiiri. Osoite: Joukojärventie 14, 89920 Suomussalmi.
Reitille pääsee myös Pistonlehdontien varrelta.

Vinkki:

Matkaa voi jatkaa erämaareittiä pitkin Värikalliolle ja Julma-Ölkylle.