Moottorikelkkailu

Mikä onkaan mukavampi tapa päästä tutustumaan Suomussalmen korpimaisemiin, kuin lähteä kelkkailemaan luonnon keskelle. Suomussalmelta löydät yhdet maan monipuolisimmista ja hyvin hoidetuimmista kelkkailu-urista.

Suomussalmen kelkkailu-urat

Suomussalmen kelkkailu-urat ovat pääsääntöisesti valtion mailla ja uria on n. 550 km, joista koneellisesti kunnossapidettäviä n. 350 – 450 km olosuhteista riippuen. Suomussalmelta on yhteydet kaikkiin naapurikuntiin ja reittivaihtoehtoja löytyy useita. Esimerkiksi Hossaan voit taittaa matkaa joko Kiantajärveä pitkin tai valita järven kiertävän läntisen tai itäisen reitin, joissa molemmissa on omanlaisensa maastot. Yksi suosituimmista kelkkailu-urista on Suomussalmi – Ukkohalla väli, jossa Emäjokivarren hiekkaharjut ovat saaneet kiitosta ja jopa tituleerattu maan parhaimmaksi kelkkailu-uraksi ympäri Suomea tulleiden harrastajien mielestä.

Suomen kattava moottorikelkkareitistö www.kelkkareitit.fi

Metsähallituksen urat ja kelkkailureitit

Suomussalmen kelkkaurat ovat Metsähallituksen moottorikelkkauria, jotka ovat maksullisia, epävirallisia reittejä, joilla ajamiseen ulkopaikkakuntalainen tarvitsee Metsähallitukselta henkilökohtaisen tai perheen yhteisen uraluvan.

Lisätiedot:
www.eraluvat.fi/maastoliikenne/moottorikelkkailu
– Metsähallitus, Eräluvat asiakaspalvelu p. 020 69 2424 (arkisin 9–16)

Uutta talvikaudelle 2023-2024

Hossassa on avattu SEO Hossa kylmäasema, joka sijaitsee aivan moottorikelkkaurien vieressä.
SEO Hossa kylmäasema sijaitsee Hossan kylällä. Polttoaineet 95, 98 ja diesel, ja saatavuus 24/7
Moottorikelkkaura Suomussalmella talvikaudella 2021

Reittien ylläpito ja uraluvat

Suomussalmen kelkkaurien talvikunnossapidosta vastaa Suomussalmen Kelkkailijat ry. vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen varat talvikunnossapitoon saadaan jäsenmaksuista, kannatusmaksuista sekä Suomussalmen kunnan tuesta. Yhdistyksen jäseneksi voit liittyä tekstiviestillä.

Lähetä viesti (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) numeroon +358 400 476 486.
Yhdistyksen jäsenmaksu on 40 €.

Voit myös suorittaa vapaaehtoisen uralupamaksun 40€ suoraan yhdistyksen tilille: FI82 5442 0920 1291 81 tai Mobilepay lyhytnumero 57882. Kirjoita viesti ”uralupa

 

 

Ajankohtainen reittitilanne Suomussalmen kelkkailijat ry
Moottorikelkkailija vapaan kelkkailun alueella.

Suomussalmen ja Hyrynsalmen vapaan kelkkailun alue

Vapaakelkkailua pääsee harrastamaan valtion maalla Emäjoen varressa kuntien rajalla. Alue sijaitsee Suomussalmen ja Hyrynsalmen välisen moottorikelkkauran varrella. Se rajoittuu pohjoisessa kelkkauraan ja etelässä Emäjokeen.

Umpihankikelkkailualue on noin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä ja se on kooltaan 1340 hehtaaria.

Alueella saa ajaa vapaasti kelkkauran ulkopuolella. Ajaminen vaatii uraluvan.