Tulipaikat

 

Suomussalmelta löytyy useita nuotiopaikkoja, jotka sijaitsevat lähellä Suomussalmen keskustaa. Olemme keränneet tähän ne tulipaikkoja, jotka sijaitsevat alle puolen tunnin ajomatkan päässä Suomussalmen keskustasta. Myös muualta Suomussalmelta löytyy useita nuotiopaikkoja, erityisesti Hossasta. Hossan tulipaikat kartalla löydät esimerkiksi luontoon.fi -sivustolta.

 

Jätkänpuisto

Jätkänpuiston nuotiopaikka sijaitsee 5-tien varrella, aivan kuntakeskuksen tuntumassa.
Kävelymatkaa parkkipaikalta noin 100 m.

 

Seitenahveninen

Seitenahvenisen polku on noin 2,5 km pitkä. Se kiertää Seitenahvenisen lammen ja reitin varrella on kaksi laavua ja tulentekopaikka. Reitti jatkuu Kaunisniemeen, jonka rannalta avautuvat hyvät näköalat ympäröivälle Hietajärvelle. Kaunisniemessä sijaitsee Soiva Metsä, jossa voi soittaa isoja maastosoittimia.
Reittien yhteispituus on 6,3 km.

Osoite: Seitenahvenisentie, 89600 Suomussalmi

Ajo-ohjeet: Suomussalmen keskustasta 5-tietä etelään päin noin 3 km ja käännytään oikelle Lomakyläntielle. Ajetaan noin 2 km ja käännytään Seitenahvenisen risteyksestä oikealle. Ajetaan 1,5 km ja saavutaan Seitenahvenisen parkkipaikalle.

 

Säynäjäsuo

Säynäjäsuon retkeilypolun pituus on n. 8 km. Polku kulkee Säynäjäsuon soidensuojelualueella sekä kangasmetsissä. Suoalueiden yli johtavat pitkospuut. Reitti on merkitty maastoon punaisilla maalimerkeillä. Suojelualueen ulkopuolella, Syväjärven rannalla on kota ja tulentekopaikka.

Osoite: Moisiovaarantie 79, 89600 Suomussalmi

Ajo-ohjeet: Sijaitsee n. 12 km Suomussalmen keskustasta kaakkoon. Ajetaan 5-tietä noin 5 km etelään päin ja käännytään vasemmalle Moisiovaaran tielle. Ajetaan noin 8 km ja tien oikealle puolella on Säynäjäsuon parkkipaikka.

 

Varisjärvi

Varisjärvellä on useita tulentekopaikkoja. Suurin osa tulipaikoista sijaitsee aivan hiekkatien varressa ja ovat helposti saavutettavissa.

Osoite: Varisjärventie 22, 89600 Suomussalmi

Ajo-ohjeet: Ajetaan Kyröntietä 6 km Puolangalle päin ja käännytään oikealle Varisjärventielle.
Jatketaan hiekkatietä eteenpäin noin 2 km.

 

Varisköngäs

Varisköngäs on 11 m korkea vesiputous, joka sijaitsee 9 km päässä Suomussalmen keskustasta. Putouksen luo pääsee helposti autolla, parkkipaikalta kävelymatkaa könkäälle on 300 m. Polku on helppokulkuista, lähellä putousta on jyrkät portaat.

Osoite: Aittokoskentie 17, 89600 Suomussalmi

Ajo-ohjeet: Ajetaan Kyröntietä 6,5 km Puolangalle päin ja käännytään vasemmalle Aittokoskentielle. Ajetaan noin 1,5 km ja oikealle puolella on opastekylttiä Varisköngäs ja parkkipaikka.