Seitenahveninen – Soiva Metsä, 6,3 km

Pitkospuut Seitenahvenisen lammen ympärillä auringonlaskun aikaan, jolloin violetiksi värjäytynyt taivas.

Seitenahvenisen polku kiertää kirkasvetisen, soiden ja mäntykankaiden ympäröimän metsälammen ja menee osittain pitkospuita pitkin. Polku sijaitsee lähellä kuntakeskusta ja on helposti saavutettavissa. Seitenahveniselta lähtee yhdyspolku Soivaan Metsään, joka sijaitsee Kaunisniemen upeassa kangasmaastossa. Soivan Metsän ympäristössä on pieniä lampia ja syviä suppakuoppia. Kaunisniemen päässä olevalta harjulta avautuu hienot näköalat ympäröivälle Hietajärvelle. Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten kokonaisuus. Soittimia voi itse soittaa. Soivassa Metsässä on esitetty vuosien varrella sävellettyjä teoksia, improvisaatioita ja draamallisia performansseja. Soivassa Metsässä yhdistyvät kainuulainen luonto ja kulttuuri omaperäisellä tavalla.

Reitti:

Reitin kokonaispituus on 6,3 km.

Seitenahvenisen lammen kiertävän polun pituus on noin 2 km parkkipaikalta lähdettäessä.

Soivan Metsän kiertävän polun pituus on yhteensä 2 km lähdettäessä kesäteatterin parkkipaikalta. Polku on myös leveä ja kovapohjainen kuljettavaksi myös pyörällä.

 

Neljä ihmistä kiikkumassa kiikuissa, joissa on kelloja, taustalla kesäistä metsää.

Ajo-ohjeet Seitenahveninen:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä etelään noin 4 km. Käännytään oikealle Lomakyläntielle, jota ajetaan suoraan noin 2 km ja käännytään oikealle Seitenahvenisentielle ja jatketaan noin 2 km. Tien oikealla puolella on parkkipaikka, mistä polku lähtee.

Ajo-ohjeet Soiva Metsä:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä etelään noin 4 km. Käännytään oikealle Lomakyläntielle, jota ajetaan suoraan noin 2,5 km.

Kesäteatterin parkkipaikka on tien vasemmalla puolella. Polku lähtee tien oikealta puolelta huoltorakennuksen takaa.

Lähtöpaikan osoite: Lomakyläntie 26-28.