Seitenahveninen–Soiva Metsä, 6,3 km

Pitkospuut Seitenahvenisen lammen ympärillä auringonlaskun aikaan, jolloin violetiksi värjäytynyt taivas.

Seitenahvenisen polku kiertää kirkasvetisen, soiden ja mäntykankaiden ympäröimän, metsälammen ja kulkee osittain pitkospuita pitkin. Polku sijaitsee lähellä kuntakeskusta ja on helposti saavutettavissa. Seitenahveniselta lähtee yhdyspolku Soivaan Metsään, joka sijaitsee Kaunisniemen upeassa kangasmaastossa.

Soivan Metsän ympäristössä on pieniä lampia ja syviä suppakuoppia. Kaunisniemen päässä olevalta harjulta avautuu uskomattomat näköalat Hietajärvelle. Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten kokonaisuus, missä myös itse voi soittaa. Soivassa Metsässä on esitetty vuosien varrella sävellettyjä teoksia, improvisaatioita ja draamallisia performansseja – siellä yhdistyvät kainuulainen luonto ja kulttuuri omaperäisellä tavalla.

Neljä ihmistä kiikkumassa kiikuissa, joissa on kelloja, taustalla kesäistä metsää.

Ajo-ohjeet Seitenahveninen:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä (E63) etelään noin 4 km. Seuraavaksi käännytään oikealle Lomakyläntielle, jota ajetaan suoraan noin 2 km ja käännytään oikealle Seitenahvenisentielle ja jatketaan noin 2 km. Tien oikealla puolella on parkkipaikka, josta polku lähtee.

Ajo-ohjeet Soiva Metsä:

Suomussalmen keskustasta ajetaan Viitostietä (E63) etelään noin 4 km. Seuraavaksi käännytään oikealle Lomakyläntielle, jota ajetaan suoraan noin 2,5 km. Tämän jälkeen kesäteatterin parkkipaikka on tien vasemmalla puolella. Polku lähtee tien oikealta puolelta huoltorakennuksen takaa.

Lähtöpaikan osoite: Lomakyläntie 26-28.