Murhisalon reitti, 9 km

Nuotiopaikka Itärajan retkeilyreitillä.

Luonnontilainen Murhisalo on kainuulaista korpikuusikkoa sekä laajoja soita parhaimmillaan. Murhisalo soveltuu hyvin päiväretkikohteeksi kokeneemmalle retkeilijälle – siellä saa vaeltaa rauhassa, ilman ruuhkia poluilla.

Alueella on yhteensä 9 km huollettua polkureitistöä. Patikoinnin voi aloittaa Kuivajärventien varrella olevalta pysäköintipaikalta. Reitti on merkitty sinisin maalimerkein.

Murhisalon pohjoisosan tai siitä Martinselkoseen jatkuvaa reittiosuutta ei enää ylläpidetä.
Itärajan retkeilyreitti on kuljettavissa välillä Martinselkonen–Hossa.

Lisätietoa:

Murhisalon alue koostuu Lososuo–Saarijärven soidensuojelualueesta ja sitä ympäröivistä vanhojen metsien suojeluohjelman alueista. Etelästä alue rajautuu Hietajärvi–Kuivajärven maisema-alueeseen. Murhisalo on osa Kalevalapuistoa.

Retkeilyrakenteet:

Murhijärvi: tulentekopaikka ja laavu
Kirnulampi: tulentekopaikka ja laavu
Aittojärvi: laavu

Saavutettavuus:

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Ajo-ohjeet:

Murhisalon retin aloituspiste sijaitsee noin 70 km päässä Suomussalmen keskustasta. Aja Viitostietä (E63) etelään n. 2,2 km ja käänny vasemmalle Juntusrannantielle (912) ja jatka n. 2,7 km. Tämän jälkeen käänny vasemmalle Suomussalmentielle (912) ja aja 1,8 km. Seuraavaksi käänny Kuhmontielle (912) ja aja 48,0 km. Sen jälkeen käänny Kuivajärventielle (9124) ja kohde on vasemmalla 15,7 km päästä.

Pysäköintipaikan osoite: Kuivajärventie 158, 89840 Suomussalmi