#pikkujoulut#joulupöytä

Joulun makuja ja tunnelmaa Suomussalmella

Teatteri Retikan pikkujouluesityksistä on muodostunut jo toistakymmentä vuotta jatkunut kainuulainen perinne. Asia vilipitön! -esityksen käsikirjoitus on kokonaisuudessaan jälleen kerran työstetty Retikan työryhmässä, joka on koko vuoden tarkkaillut yhteiskunnallisia ilmiöitä pikkujouluesitystä silmällä pitäen. Voikin sanoa, että esitys on ryhmätyötä alusta loppuun.

Pikkujoulurellestyksen esitysajankohdat.

Esityksen aikana käydään kunnanvaltuuston kokouksessa, viihdytään erilaisten TV-ohjelmien äärellä, mistä mainittakoon Haluatko suomussalmelaiseksi? Sano kyllä! Somettamisen tiimoilta piipahdamme synnytyslaitoksessa. Näemme myös ajankohtaisen uutislähetyksen, tutustumme koirapuistoon, uuteen koulukeskukseen ja muihin uunituoreisiin tapahtumiin. Esityksen perinteellisistä teemoista mainittakoon Petkelperän isännän kuulumiset ja Värikallioilla asustelevan Miranolin perheen ajankohtaiset tapahtumat.

Seurahuoneen nojatuolissa istuu koristejoulutonttu.

Pikkujoulupaketteja tarjoaa esimerkiksi Kylpylähotelli Kiannon Kuohut, missä voit yhdistää majoitukseen ruokailun, teatteriesityksen ja karaoketanssit sekä kylpylä- ja kuntosalikäynnin. Hämärän hyssyn pikkujoulut eli pikkujouluruokailu visailun ja joululaulujen kera järjestyy myös Hiljaisen kansan Niittykahvilaan. Korpipaussi järjestää Viiangin entisellä rajavartioasemalla pikkujouluja, joihin sisältyy ruokailun lisäksi majoitusaamiaistarvikkeet ja rantasaunan käyttö. Pikkujoulupaketit tulee varata ennakkoon.