Retkeily Hossassa

Patikkaretkeilyä varten on Hossaan raivattu ja merkitty vesistöjen varsia seurailevia polkuja levähdys- ja tulentekopaikkoineen sekä rakennettu yöpymistä varten varaus- ja autiotupia. Polkuja on runsaasti eri pituisia ja verkostoa on yhteensä n. 90 km ja lisäksi alueelta on polkuyhteys Kylmäluoman retkeilyalueelle (30 km). Kansallispuisto tarjoaa myös useita esteettömiä reittejä.

Retkeilyreittien varsilla on nähtävissä esimerkiksi tervahaudan pohjia, myllyjä sekä vanhoja hakkuukämppiä. Erikoisin nähtävyys löytyy alueen pohjoisosasta Somerjärven rannalta – Värikalliolla sijaitsevat Suomen pohjoisimmat kalliomaalaukset, joiden iäksi arvioidaan 3500–4500 vuotta.

Hossan retkeilyreitit

Puukkojärven autiotupa metsän keskellä.

Hossan autiotuvat

Hossan kansallispuistosta löytyy viisi autiotupaa, jotka ovat vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytettävissä. Tuvassa voit viettää yhden tai kaksi yötä, ja tupia ei varata etukäteen.

Lue lisää